Cursussen Glas in lood, tiffany en schilderen met licht

Cursus Glas in Lood
Tijdens de cursus komt u met alle facetten van het oude ambacht in aanraking. Omdat we zelf bezig zijn met het ontwerpen en het zetten van glas in lood panelen kunnen wij u alle trucjes van het vak leren.

Doordat wij met groepjes van 4 personen tegelijk werken kunnen wij u een goede persoonlijke begeleiding geven. Ook is het mogelijk om met kleinere groepjes te werken of één persoon u kunt dus beginnen wanneer u dat uit komt. 

Schilderen met licht (brandschilderen)
De kunst van het brandschilderen wordt al eeuwenlang toegepast. Brandschilderen is een techniek waarbij glasverven (metaaloxide) onder hoge tempraturen in het glas gesmolten wordt.

Door met verschillende technieken en lagen over elkaar heen te schilderen kunnen er prachtige effecten worden bereikt. Tijdens deze cursus leert u de materialen en gereedschappen kennen en hoe ze te gebruiken. 

Cursus Tiffany
Rond 1895 heeft Louis Comfort Tiffany een andere techniek uitgevonden om glasstukjes aan elkaar te zetten tot een motief. Bij tiffany worden de glasstukjes omwikkeld met koperfolie en dan aan elkaar gesoldeerd. Tijdens deze cursus leert u het materialen en gereedschappen kennen.

IMG_0237.jpg
IMG_0238.jpg
IMG_0240.jpg
glas-in-lood-raam-10h.jpg
glas-in-lood-raam-13h.jpg

CURSUSKOSTEN:

Cursus Glas in Lood of Tiffany
Een les van twee uur zonder het materiaal is € 17,50.

Ook hebben wij een les kaart van 10 lessen van twee uur, hier zit het materiaal voor het eerste werkstuk bij. De kosten van deze 10 lessen zijn € 175,-

Cursus Brandschilderen
Deze cursus wordt in twee dagen gegeven. De eerste dag is van 8.30 tot 17.00 uur rond 12.00 uur wordt er voor een kopje soep en broodjes gezorgd. De tweede dag is van 8.30 tot 12.30 uur.
De kosten voor deze cursus zijn € 155,-

Cursussen en workshops mozaieken.
 
Lange workshop met lunch.
(11:00 t/m 17:30)
Maandag t/m vrijdag:
Voor de kosten kunt u contact met ons opnemen.
 
korte workshop zonder lunch.
(14:00 t/m 17:30)
Maandag t/m vrijdag:
Voor de kosten kunt u contact met ons opnemen.
 
Kinderfeestje (ongeveer 2 uur)

Minimaal 3 kinderen. Bij een kinderfeestje is een te mozieken werkstuk in begrepen (Bijv. een hartje, plankje , fotolijstje).

Neem voor de kosten gerust contact met ons op.

Aanbieding

Contact

Glas in Lood Atelier Buiting
Beekseweg 82
6942 NX Didam (GLD)

Tel:   0316-531589
Mob: 06-10360220
E-mail : info@buiting-glasinlood.nl

© 2011 Buiting Glas in Lood - webdesign, hosting en vindbaar door Voskotan Webservices